OVER ONS

ZWART-WIT IN HET HART.

MODULOR is de faculteitsvereniging van de ontwerpwetenschappen aan de Universiteit Antwerpen. Hieronder vallen de richtingen architectuur, interieurarchitectuur, productontwikkeling, stedenbouw, erfgoedstudies en conservatie-restauratie.

Ilse LINDENBERGH

Ilse LINDENBERGH

Oud-voorzitter MODULOR 2020 - 2021

Wat is MODULOR?
De studentenvereniging MODULOR kwam in 2012 voort uit een geëngageerde groep studenten die zelfstandig lezingen organiseerden. Vandaag organiseren we nog steeds educatieve activiteiten, maar daarbij ook allerhande andere studentikoze events voor onze medestudenten, alumni, sympathisanten, en iedereen die geïnteresseerd is.

We doen ook mee aan tal van evementen van Unifac, en van de Universiteit Antwerpen. Als studenten houden wij natuurlijk ook van een feestje bouwen, en de nodige cultuur opsnuiven. 

Cultuuruitstap naar Brussel

De rijke geschiedenis
Deze creatieve studentenvereniging is opgericht in 2012, als studentenvereniging aan faculteit Ontwerpwetenschappen. Ze is ontstaan uit een samenwerking tussen docenten en studenten voor het organiseren van lezingen op de campus. In 2012 werd er beslist dat de organisatie volledig op de studenten zou vallen, en dat zij het aanbod aan activiteiten zouden uitbreiden. Zo kwamen er ook feestjes in de tempel en andere meer studentikoze evenementen.

In 2015 werd MODULOR onderdeel van de kringraad, het overkoepeld orgaan van Universiteit Antwerpen. Opnieuw werd het aanbod aan activiteiten uitgebreid met de events die Unifac en de kringraad organiseren, zoals daar zijn Students On Stage, Kerst op UAntwerpen, Calamartes en ook de vele sportcompetities tussen Antwerpse studentenverenigingen.

De eerste jaren was MODULOR vooral gericht op de opleidingen Architectuur, Interieurarchitectuur en Stedenbouw & Ruimtelijke Planning. Maar gaandeweg vertegenwoordigden onze vereniging alle opleidingen aan campus Mutsaard. In 2019 werden we dan ook de officiële faculteitsvereniging van faculteit Ontwerpwetenschappen. Nu vertegenwoordigen we ook de opleidingen Conservatie-Restauratie, Erfgoedstudies en Productontwikkeling. Een naam die we met trots dragen.

Elk jaar groeit het aanbod verder en wordt de bekendheid en het ledenaantal groter. Zo hebben we elk jaar een fantastisch galabal, een jobbeurs, cultuurevenementen, een TD en uiteraard ook nog steeds onze lezingen, waar het allemaal mee begon.